X

Drukveren

Drukveren zijn een populair type gasveer, gebruikt in alles van auto’s tot meubels en machinebouw. U herkent de zachte sis van de gasveer meteen als u de achterklep van uw auto omhoog laat gaan. Deze drukveren worden netjes afgestemd op hun doel. Zo bieden ze genoeg kracht om bijvoorbeeld de achterklep op te tillen. Tegelijkertijd staan ze niet te zwaar afgesteld, zodat u de klep ook met relatief weinig moeite weer dicht kan doen. Het goed kunnen afstellen van de gasveren is één van de grote voordelen.

SpringMasters biedt een brede selectie gasveren met verschillende verhoudingen tussen zuigerstang en cilinder aan. U geeft vervolgens de gewenste lengte en aansluitdelen aan. Wij voorzien uw gasveren snel van stangkoppen, gaffels en meer. Ook de oplage is bij ons goed schaalbaar. Van een paar losse veren voor een prototype tot een complete productieserie, wij maken er werk van. Dit alles gecombineerd met de complete en effectieve service van SpringMasters zorgt voor een schitterend eindresultaat.

Wat voor gasveren zijn drukveren?

Zoals de naam al doet vermoeden leveren drukveren alleen druk op. Ze bevinden zich het liefst in de volledig uitgestrekte positie en leveren kracht wanneer u ze probeert in te drukken. Hiertegenover staan de gastrekveren die soortgelijke principes gebruiken met het omgekeerde effect.

De kern van beide gasveren is een afgesloten cilinder met daarin een zuiger. Het gas in deze gesloten cilinder, oftewel stikstof, staat onder druk. De hoeveelheid druk bepaalt de kracht van de gasveer. In drukveren zit een klein gat in de zuiger. Het gas zal altijd streven naar een gelijk verdeelde en zo laag mogelijke druk. Dit wordt bereikt wanneer de zuiger zo ver mogelijk naar buiten is geschoven. De verende en dempende werking ontstaat doordat het gat in de zuiger relatief klein is. De olie kan alleen met moeite van de ene naar de andere kant stromen, wat voor extra demping zorgt. Dit vertraagt de uitloopsnelheid, zodat de constructie niet beschadigd wordt.

Een gastrekveer mist het gat in de zuiger en heeft in plaats daarvan een gat achter in de cilinder. Via dit gat kan buitenlucht de cilinder instromen wanneer de zuiger naar buiten wordt getrokken. Dit drukt het gas in de cilinder samen, wat voor steeds sterkere tegenkracht zorgt. Bij SpringMasters denken wij graag met u mee of u beter gastrek- of drukveren kunt gebruiken.

Wat kunnen wij leveren aan drukveren?

Door de brede toepassing van gasdrukveren in verschillende bedrijfstakken, bieden wij een breed assortiment aan gasveren. Met cilinderdiameters tussen de acht en zeventig millimeter hebben wij voor alle toepassingen een geschikte oplossing. De lengte van de cilinder en zuiger bepaalt u zelf. Ook de bevestiging kan op meerdere manieren gerealiseerd worden. De drukveren kunnen met diverse aansluitdelen worden geleverd om zo goed op uw toepassing aan te sluiten. Zo bieden we mogelijkheden voor onder meer:

Veelvoorkomende toepassingen voor gasveren

Onze verschillende gasveren zijn bestemd voor diverse bedrijfstakken.

De meubelbouw maakt graag gebruik van drukveren voor producten die in hoogte verstelbaar moeten zijn. Hierbij wordt dikwijls gebruik gemaakt van een blokkeerbare gasveer. Deze kan met een hendel of knop ingesteld worden. Luxe bedden en bureaustoelen maken hier veel gebruik van. Wij leveren onze blokkeerbare veren in zowel een starre als verende uitvoering. Zo heeft u voor al uw projecten een passende gasveer. Waar een beetje vering bij een bureaustoel wordt gewaardeerd, is het bij een verstelbare tafel minder handig.

De scheepsbouw maakt ook veel gebruik van trek- en drukveren. Springmasters levert speciaal voor deze bedrijfstak RVS gasveren.

Voor vervanging van bestaande veren kan Springmasters goed aan de slag. Met uitgebreide kennis van zaken zij we in staat om de eigenschappen van de te vervangen drukveren over te nemen. Voor zonnebanken hebben we een lijst met verschillende merken en de maten van hun gasveren. Een nieuwe veer is bij Springmasters snel geregeld.

Drukveren en meer bestellen bij SpringMasters

Wij werken altijd hard om u zo goed mogelijk verder te helpen. Of u nu één enkele veer nodig heeft of een complete productieserie, wij zorgen dat u krijgt wat u zoekt. Met ons uitgebreide netwerk en onze klantgerichte aanpak doen wij goed zaken. Onze korte levertermijnen en geweldige prijs-kwaliteitverhouding maken indruk bij veel van onze klanten.

SpringMasters, de expert op het gebied van gasveren

Voor drukveren, dempers en meer bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden naast een breed assortiment ook een zeer flexibele aanpak. Met name als u nog niet precies weet hoe sterk de gasveer moet zijn kunnen we daarin helpen. We voorzien de veren van een ventiel zodat we de gasdruk ook na productie bij kunnen stellen. Zo kan u uw prototype makkelijk ontwikkelen zonder steeds een nieuwe veer te hoeven bestellen.

Heeft u de juiste drukkracht gevonden? Wij zorgen ervoor dat u ook in de massaproductie van uw product goed bent voorzien. Onze schaalbare werkwijze schakelt voor u van een paar losse units over op uitgebreide productieseries.

Laat u nu overtuigen door de complete service en hoge kwaliteit van SpringMasters. Neem snel contact op of bestel uw drukveren, trekveren, dempers en meer online. Met een ruime selectie aansluitdelen en bevestigingen hebben wij voor elk project een passende oplossing.

SpringMasters houdt vast aan haar drie pijlers

X
Hoe werkt de gasveer selector?

|Standaard maten

Alle standaard maten zijn uit voorraad leverbaar.
Selecteer uw bouwserie:

|Maatwerk

Heeft u binnen onze standaard voorraad toch niet uw ideale gasveer kunnen vinden?
Neem dan contact op met een van onze specialisten +31 0541 682186

Of stel hier uw speciaal gemaakte gasveer samen.

|Demo gasdrukveer

Gasdrukveren maken gebruik van een gesloten cilinder gevuld met stikstof om drukkracht op te wekken. Het stikstof staat onder druk en zal altijd proberen deze druk gelijkmatig te verdelen. Des te hoger de druk van het stikstof, des te meer drukkracht wordt uitgeoefend op de zuiger.

BEKIJK DEMO

Overige types gasveren

Gastrekveren

Gastrekveren

Blokkerbare gasdrukveren

Blokkeerbare veren

dempers

Dempers